Κρατήστε με ενήμερο για τα Business Law Awards 2025

Οι Προηγούμενες Διοργανώσεις

Δείτε τους νικητές των προηγούμενων διοργανώσεων, καθώς και στιγμιότυπα από τις Τελετές Απονομής

Business Law Awards 2022

Recognising innovation & transformative practices in the legal sector

Η επιβράβευση της καινοτομίας, της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας στην παροχή των νομικών υπηρεσιών και η ανάδειξη της συμβολής του κλάδου της δικηγορίας στην οικονομική ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα βρίσκονται στο επίκεντρο των Business Law Awards, τα οποία διοργανώνονται για 2η χρονιά από το περιοδικό LAWYER της BOUSSIAS.

Τα Business Law Awards απευθύνονται σε in-house νομικά τμήματα επιχειρήσεων και οργανισμών, δικηγόρους, δικηγορικές εταιρείες και δικηγορικά γραφεία.

Business Law Awards 2022

Business Law Awards 2021

Recognising innovation & best practices in the provision of legal services

Business Law Awards 2021: Οι μεγάλοι νικητές στην αγορά νομικών υπηρεσιών
Lambadarios Law Firm, Ελληνικά Πετρέλαια στις κορυφαίες διακρίσεις

Business Law Awards 2021

Στην πρώτη τους διοργάνωση, τα Business Law Awards της BOUSSIAS ανέδειξαν τη σημαντική συμβολή του νομικού κλάδου στην εγχώρια οικονομική ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα, επιβραβεύοντας την καινοτομία, την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα στην παροχή των νομικών υπηρεσιών.

Πρόεδροι της Κριτικής Επιτροπής οι κ. Στάθης Ποταμίτης (Managing Partner POTAMITISVEKRIS) και κ. Ελένη Προβίδη (VP Legal & Public Affairs, AB Βασιλόπουλος).

Στην Τελετή Απονομής των Business Law Awards, η οποία διεξήχθη την Πέμπτη 8 Ιουλίου, στον κήπο του House124 – τηρουμένου του υγειονομικού πρωτοκόλλου για την Covid-19 – το «παρών» έδωσαν και τα αξιότιμα μέλη της Κριτικής Επιτροπής των βραβείων, εγνωσμένου κύρους νομικοί από τον χώρο των δικηγορικών εταιρειών και των in-house νομικών τμημάτων. Μεταξύ αυτών οι Νάνση Βέρρα (ΟΠΑΠ Α.Ε.), Λεωνίδας Τόλης (ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΒΕΣ), Αντιγόνη Παπανικολάου (MICROSOFT HELLAS), Ανθούλα Πανταζίδου (ΜΑΣΟΥΤΗΣ), Γιώτα Κρεμμυδά (HP), Δημήτρης Σμυρνής (ΜΕΤΡΟ), Πέννυ Παπαναστασίου (ACS) και Νικόλαος Κωστίκας (WATSON FARLEY WILLIAMS).

Εκ των Προέδρων η κ. Ελένη Προβίδη δήλωσε σχετικά: “Το επίπεδο των συμμετοχών ήταν πολύ υψηλό και ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Αν και τα δικηγορικά γραφεία συχνά συμμετέχουν σε βραβεύσεις, τα εσωτερικά νομικά τμήματα είναι πιο εσωστρεφή. Η εκδήλωση είναι μια ευκαιρία να έρθουν στο φως μικρά, μεγάλα και εσωτερικά τμήματα αλλά και πιο μικρές εταιρίες. Ήταν μεγάλη τιμή να είμαι στην επιτροπή και στην καρδιά της έναρξης μιας τόσο ωραίας προσπάθειας. Τα Business Law Awards της BOUSSIAS είναι ένας καταξιωμένος θεσμός και η BOUSSIAS είναι ο κατάλληλος φορέας για αυτή τη διοργάνωση”.

Κορυφαίες Διακρίσεις

Ως Law Firm of the Year διακρίθηκε η Lambadarios Law Firm για τη βράβευση του έργου ‘Τροποποίηση της Επενδυτικής Συμφωνίας μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και της Ελληνικός Χρυσός ΑΕ’, αλλά και την συνολική της συμβολή στην αγορά της ενέργειας, ως ‘Leader in the Energy Sector in Greece’.

Ο Managing Partner της Lambadarios Law Firm, Κωνσταντίνος Λαμπαδάριος, δήλωσε σχετικά με τη βράβευσή του: “H ομαδικότητα, η εκτίμηση και ο σεβασμός μεταξύ των μελών της ομάδας μας αποτελούν τα βασικά στοιχεία της επιτυχίας των project μας. Η αγορά της ενέργειας, εντός της οποίας δραστηριοποιούμαστε είναι το μέλλον και έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις. Η πρωτοβουλία της BOUSSIAS είναι εξαιρετική και εύχομαι και του χρόνου με χαμόγελο”.

Την κορυφαία διάκριση In-House Team of the Year απέσπασε η νομική υπηρεσία της Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε., η οποία βραβεύθηκε τόσο για την παρουσία της στην αγορά της ενέργειας, ως ‘In-House Energy Team’, αλλά και για το έργο ‘Project Kozani’.

Ο επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας της Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε., Ιωάννης Αψούρης, ανέφερε σχετικά με τη διάκριση: “Στα βραβεία κρίνεται η υποψηφιότητα σου αυτοτελώς, και η δική μας εκτιμήθηκε από την επιτροπή. Ταυτόχρονα, η νομική υπηρεσία των ΕΛΠΕ είναι μια μεγάλη υπηρεσία που χειρίζεται κρίσιμες και απαιτητικές υποθέσεις όπως το Project Kozani για το οποίο βραβευθήκαμε, το οποίο λόγω μεγέθους και πολυπλοκότητας έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η BOUSSIAS στέκεται πολύ κοντά στον νομικό κόσμο μέσω των βραβείων και του περιοδικού Lawyer που αποτελεί πνοή φρεσκάδας στο νομικό τύπο”.

Tα βραβεία και οι νικητές

Top rated project / Law Firm
POTAMITISVEKRIS | Νομική υποστήριξη του ΤΑΙΠΕΔ στη διαγωνιστική διαδικασία ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ Υποδομών AE / 1.5. Best Corporate & Commercial Project
Top rated project / In-House
Όμιλος ΟΠΑΠ - Γενική Διεύθυνση Νομικών, Ρυθμιστικών Θεμάτων και Κανονιστικής Συμμόρφωσης του Ομίλου ΟΠΑΠ (OPAP Group’s Legal, Compliance & Regulatory Team) | Εφαρμογή ΟPAP Store App -- Μετουσιώνοντας σύνθετες κανονιστικές απαιτήσεις σε μια πρωτοποριακή και καινότομα phygital παικτική εφαρμογή / 3.5. In-House Retail & Consumer Team
In-House Legal Team of the Year
LAMDA Development S.A.
Law Firm of the Year
Zoulovits--Kontogeorgou Law Firm (ZK Law Firm)
Ενότητα 1: Transanctional
Best Real Estate & Infrastructure Project
GOLD Watson Farley & Williams | Η WFW ενήργησε ως νομικός σύμβουλος της Hova Hospitality για την πώληση και εκμίσθωση του πολυτελούς θέρετρου Gregolimano της Club Med στην Εύβοια, ύψους περίπου 70 εκατ. ευρώ.
SILVER NEXUS Δικηγορική Εταιρεία | PROJECT NEFELI 1
BRONZE LAMDA Development S.A. | The Ellinikon Project
Best Banking & Finance & Tax Project
GOLD Watson Farley & Williams | H WFW ενήργησε ως νομικός σύμβουλος του φορέα τηλεπικοινωνιών Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος Α.Ε. για τη σύναψη δανειακής σύμβασης ύψους 150 εκατ. ευρώ με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης ("ΕΤΑΑ").
Best Energy Project
GOLD Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. "ΤΑΙΠΕΔ" | The DEPA Infrastructure Project
Best Corporate & Commercial Project
GOLD POTAMITISVEKRIS | Νομική υποστήριξη του ΤΑΙΠΕΔ στη διαγωνιστική διαδικασία ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ Υποδομών AE
SILVER Διεύθυνση Νομικών Υποθέσεων και Κανονιστικής Συμμόρφωσης - Sunlight Group Συστήματα Αποθήκευσης Ενέργειας | Η καίρια συμβολή της Νομικής Διεύθυνσης στην υλοποίηση στρατηγικών Εξαγορών & Συγχωνεύσεων της Sunlight Group
Ενότητα 2: Industry / Law Firms
Law Firms / Energy Team
GOLD KLC LAW FIRM | KLC Energy Team
Law Firms / Health-Pharma- Life Sciences Team
GOLD KLC LAW FIRM | KLC Law Firm Pharma team
SILVER POTAMITISVEKRIS | The market-leading "Life Sciences & Healthcare" practice in Greece
Law Firms / Retail & Consumer Team
GOLD Zoulovits-Kontogeorgou Law Firm (ZK Law Firm)
Law Firms / TMT, Privacy & Data Protection Team
GOLD Zoulovits--Kontogeorgou Law Firm (ZK Law Firm)
SILVER Νικόλας Κανελλόπουλος – Χαρά Ζέρβα & Συνεργάτες Δικηγορική Εταιρεία
Law Firms / Real Estate & Construction Team
GOLD Νικόλας Κανελλόπουλος – Χαρά Ζέρβα & Συνεργάτες Δικηγορική Εταιρεία
Ενότητα 3: Industry / In-House
 In-House Banking & Financial Services Team
GOLD Διεύθυνση Νομικών Υπηρεσιών και Κανονιστικής Συμμόρφωσης, ATHEXGROUP | Αναμόρφωση Νομικών Υπηρεσιών Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών
SILVER Attica Group
In-House TMT Team
GOLD Upstream | Upstream Legal -  a Small but Mighty Team
SILVER Vodafone Νομική Ομάδα
 In-House Retail & Consumer Team
GOLD Όμιλος ΟΠΑΠ - Γενική Διεύθυνση Νομικών, Ρυθμιστικών Θεμάτων και Κανονιστικής Συμμόρφωσης του Ομίλου ΟΠΑΠ (OPAP Group’s Legal, Compliance & Regulatory Team) | Εφαρμογή ΟPAP Store App -- Μετουσιώνοντας σύνθετες κανονιστικές απαιτήσεις σε μια πρωτοποριακή και καινότομα phygital παικτική εφαρμογή
SILVER Lidl Ελλάς | Η εδραίωση ενός HR Compliance Συστήματος (CMS HR) σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο εργασιακό περιβάλλον
 In-House Public Sector & Procurement Team
GOLD ΕΥΔΑΠ ΑΕ | Νομική Υπηρεσία της ΕΥΔΑΠ ΑΕ
 In-House Real Estate & Construction Team of the year
GOLD LAMDA Development S.A.
Ενότητα 4: Operational
Most innovative practice in the provision of legal services
GOLD Ι. Χριστοδούλου & Συνεργάτες - Μ. Τεχνίτης & Συνεργάτες | Diathiki Online
SILVER Attica Group | Οι αρχές ESG στην εσωτερική Νομική Διεύθυνση του Ομίλου Attica